Interessante links (tevens bronnen voor bovenstaande):

Motivaties:

Stoppen met roken is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Hieronder een lijstje met motivaties die kunnen helpen:

Wanneer u stopt met het gebruik van tabak zullen smaak en reuk binnen enkele dagen terugkeren.

Wanneer u stopt met roken, krijgt u weer een regelmatigere en natuurlijkere ademhaling.

Wanneer u stopt met roken, krijgt u weer een evenwichtiger levensritme, een echt verkwikkende slaap.

Wanneer u stopt met roken, hervindt u uw rust en ziet u het leven weer een stuk zonniger in: stress, angst en geïrriteerdheid als gevolg van het ontwennen, zullen snel verdwijnen (therapeutische methodes kunnen helpen) en de voordelen die ermee samenhangen, zullen vlug de overhand krijgen boven vervelende dingen.

Wanneer u stopt met roken, geeft u minder geld uit en kunt u zelfs wat sparen. Het geld dat eigenlijk bedoeld was voor tabak "opzij zetten" voor iets dat u graag wilt hebben, is een goede motivatie.

De gewichtstoename tijdens de ontwenningsperiode, stabiliseert zich gemiddeld binnen drie maanden.

Wanneer u stopt met roken, gaan uw huid en haar er gezonder uitzien, en ook uw vingers, tanden en adem, die niet langer tekenen van uw gewoontes dragen.

Wanneer u stopt met roken, krijgt u uw plaats in de maatschappij weer terug; doordat er talrijke rookvrije plaatsen verschijnen, kunt u een gezond en normaal leven leiden terwijl u de permanente verleiding van tabak uit de weg gaat.

Het maakt niet uit of u een regelmatige roker of een gelegenheidsroker, jong of oud bent, het is altijd tijd om te stoppen met roken, zelfs als u dat al een paar keer hebt geprobeerd.- Op dit moment zijn er talrijke effectieve methoden. U kunt medische hulp of hulp vanuit een vereniging overwegen, voor of nadat u beslist.

Hulpmiddelen

Roken is een (lichamelijke en geestelijke) verslaving en dus in feite een ziekte. Wanneer u wil stoppen met roken zijn er een aantal tips en hulpmiddelen die de drang naar de sigaret en de ontwenningsverschijnselen van deze verslaving kunnen helpen onderdrukken. De algemene pharmaceutische bond (APB)heeft hiervoor een goede folder uitgegeven (folder 2 zie ook bij Links onderaan). Voor extra advies kan u natuurlijk altijd terecht bij uw arts of apotheker.

Ook wij willen u bij dit nieuwe jaar het allerbeste wensen! Veel geluk en een goede gezondheid!

Het begin van het jaar is echter het moment bij uitstek om hier zelf iets aan te doen en te stoppen met roken. Uw apotheker kan u hierbij helpen! Hieronder alvast een voorsmaakje: